Volledig scherm
© Ruben Oreel

Meeuwen op beeld Michiel de Ruyter laten zich niet wegjagen

VLISSINGEN - Michiel de Ruyter is nóg niet verlost van poepende vogels op zijn hoofd.

Maar het komt goed, belooft Rudy Marinisse van Marinisse Ongediertebestrijding. Een week geleden plaatste Marinisse een bakje met gel op het hoofd van het standbeeld van Michiel aan de boulevard in Vlissingen. De gel verspreidt ultraviolette straling waardoor vogels niet op het beeld gaan zitten om het onder te poepen. Volgens Marinisse heeft de gel een voor Michiel positief effect, maar moeten er nog wat problemen worden opgelost. "Het werkt. Je ziet dat de meeuwen weggaan. Probleem is dat ze het bakje er steeds aftrappelen en dat er dan toch weer meeuwen op het beeld gaan zitten. We zijn nu aan het bekijken hoe we het bakje vast kunnen maken. Het gaat ook om een proef."

De bakjes gel blijken in de binnenstad effectief tegen duiven. Daar werkte het sneller, zegt Marinisse. "Maar kokmeeuwen zijn stugger of eigenwijzer. Die zijn lastiger te verjagen."

Volledig scherm
Rudy Marinisse brengt een doosje met gel aan op het standbeeld van Michiel de Ruyter. © Lex de Meester
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwse bomen nog zo groen als gras, en dat is best bijzonder
    PREMIUM

    Zeeuwse bomen nog zo groen als gras, en dat is best bijzonder

    VLISSINGEN - De bladeren aan de abelen langs het kanaal door Walcheren tussen Vlissingen en Middelburg zijn nog gifgroen. En dat is opmerkelijk voor deze tijd van het jaar. Ook in de Zeeuwse bossen zitten nog volop groene bladeren aan de bomen. ,,Het lijkt alsof de sapstroom die de bomen van voedsel voorziet nog niet in winterrust is gekomen”, zegt boswachter Karel Leeftink van Staatsbosbeheer. ,,En dat is toch wel bijzonder.”