Marin van den Berge (VVD) gaat donderdag met de grootst mogelijke tegenzin naar de raadsvergadering.
Volledig scherm
PREMIUM
Marin van den Berge (VVD) gaat donderdag met de grootst mogelijke tegenzin naar de raadsvergadering. © Lex De Meester

Meest bizarre raadsvergadering ooit in Domburg

DOMBURG - Het wordt de meest bizarre Veerse raadsvergadering ooit. Er verschijnen donderdagavond maar tien van de negentien raadsleden in de raadszaal in het gemeentehuis in Domburg en er zal tijdens de bijeenkomst geen enkel debat worden gevoerd. Publiek en pers mogen ook niet aanwezig zijn. Zij kunnen alleen via een livestream volgen wat er in de raadszaal gebeurt.

Het ontslag van de wethouders van de oude coalitie en de benoeming van de nieuwe verloopt die avond puur formeel en zakelijk zonder enige franje. De ‘oude’ worden ook niet uitvoerig bedankt voor wat ze de afgelopen twee jaar presteerden. Evenmin krijgen ze de gelegenheid terug te blikken. Bert van Halderen (VVD), Arie Schot (SGP/CU) en Marcel Steketee (voorheen DTV) moeten vertrekken omdat de fractie van DTV een maand geleden het vertrouwen opzegde in de coalitie. 

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”