Volledig scherm
Het kantoor van Orionis Walcheren.

Meer werknemers Orionis in groenonderhoud

VLISSINGEN - Er kunnen meer medewerkers in de buitendienst van Orionis aan het werk én de onkruidbestrijding wordt beter aangepakt.

B en W van Vlissingen hopen twee vliegen in één klap te slaan met invoering van een proef voor een beter functionerende buitendienst. Meer werknemers van Orionis doen kwalitatief goede werkervaring op en maken daardoor meer kans op de reguliere arbeidsmarkt. En door de inzet van meer mensen stijgt het onderhoudsniveau van het openbaar groen. Inzet van meer medewerkers zal vooral de onkruidbestrijding ten goede komen, verwacht wethouder Josephine Elliott.

Overheden mogen geen milieuonvriendelijke (giftige, red) bestrijdingsmiddelen gebruiken. Verbranden van onkruid mag vaak wel, maar is stukken duurder. Veel gemeenten hebben het onderhoudsniveau op lager peil gezet, maar dat wordt vaak niet erg gewaardeerd door inwoners.

"Inzet van meer Orionismedewerkers kost natuurlijk ook geld", bevestigt wethouder Sem Stroosnijder. "Maar doordat mensen substantiële werkervaring opdoen, zullen ze ook eerder uitstromen naar het reguliere bedrijfsleven, waardoor we minder aan uitkeringen hoeven te betalen."