Volledig scherm
PREMIUM
Opvang verwarde personen bij een GGZ-instelling © ggz rivierduinen

Meer verwarde personen in Veere, aanpak heeft prioriteit

DOMBURG - De aanpak van verwarde personen heeft grote voorrang bij de gemeente Veere. Het afgelopen jaar ging het om 73 mensen. Vergeleken met de jaren daarvoor is dat een lichte stijging. In 2016 kreeg de gemeente 65 maal een melding over zo’n man of vrouw die voor overlast zorgde. En het jaar daarop 59 maal, zo blijkt uit de Nota Integrale Veiligheid 2019-2022.

Veere wil die overlast terugdringen door goed samen te werken met andere partners zoals Veiligheidshuis en zorginstellingen. Als dat allemaal lukt hoopt de gemeente dat in 2022 er nog maar maximaal zestig meldingen komen over verwarde personenen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Claverveld 2 wordt extra snel ontwikkeld wegens grote belangstelling van kopers
    PREMIUM

    Claverveld 2 wordt extra snel ontwikkeld wegens grote belangstel­ling van kopers

    VLISSINGEN - De belangstelling voor wonen in de nieuwe Vlissingse wijk Claverveld is zo groot dat het dagelijks bestuur versneld start met de uitwerking van het tweede en laatste deel. Potentiële kopers krijgen daarbij een heel belangrijke rol. Mede aan de hand van hun wensen bepaalt het college wat voor soort woningen daar komen, aldus wethouder John de Jonge. Hij hoopt dat voorjaar 2022 de eerste bewoners daar daadwerkelijk kunnen wonen.