Volledig scherm
Woongoed Middelburg wil de Paul Briëthuizen in onder meer de Baarsjesstraat slopen. Een bewonerscommissie probeert dat te voorkomen en peilt de meningen onder bewoners. © Dirk-Jan Gjeltema

Meer tijd voor advies over sloopplan Briët-huizen in Middelburg

MIDDELBURG - De bewonerscommissie Behoud Delftse School Paul Briët-woningen krijgt langer de tijd om een advies uit te brengen aan Woongoed Middelburg. Dat moet nu op 15 juli binnen zijn bij de corporatie.

Het advies had er eigenlijk maandag 24 juni zullen zijn. Maar de initiatiefgroep peilt via een enquête de mening van alle betrokken bewoners en verwerkt die resultaten in het eigen advies aan Woongoed. Om daar meer tijd voor te hebben, is besloten de termijn te verlengen.

,,Die tijd is er ook”, zegt woordvoerder Sander de Schepper van Woongoed. ,,Onze Raad van Commissarissen zal toch pas in september een besluit nemen.”

De procedure is nu dat de directie zich in de zomer over het advies van de bewonersgroep buigt en in de tweede helft van september met de Raad van Commissarissen definitief besluit wat er met de huizen gaat gebeuren.

Woongoed wil een groot deel van de woningen slopen en vervangen door nieuwe huizen in dezelfde sfeer. De initiatiefgroep is tegen sloop en wil de huizen laten renoveren. Een deel van de woningen, die bij de inundatie in 1944 niet in het zoute water hebben gestaan, kunnen wel worden gerenoveerd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wapenspecialist: Revolver van burgemeester Halsema's man was illegaal

    Wapenspeci­a­list: Revolver van burgemees­ter Halsema's man was illegaal

    De in Middelburg geboren en getogen Robert Oey, echtgenoot van burgemeester Halsema, had nooit een onklaar gemaakte Duitse revolver mogen gebruiken voor zijn filmproductiebedrijf. Dit type is illegaal, zegt wapenspecialist en -handelaar Henk de Deugd die gecertificeerd is om wapens onklaar te maken. Volgens De Deugd krijgt Oey het onklaar gemaakte wapen waarschijnlijk nooit meer terug, de politie zal het vernietigen.