Volledig scherm
Waterpark Veerse Meer © Marcelle Davidse

Meer onderzoek nodig naar verkeer richting waterpark Veerse Meer

ARNEMUIDEN - Als de hoofdentree van Waterpark Veerse Meer op een andere plek komt, zou dat zomaar eens een boel verkeersoverlast kunnen schelen.

De Commissie voor de milieueffectrapportage (mer) adviseert de gemeente Middelburg om alternatieven voor het verkeer en het landschap te onderzoeken. Het nieuwe recreatiepark leidt namelijk vast en zeker tot meer verkeer. Inwoners van Arnemuiden trokken in oktober vorig jaar al aan de bel, omdat zij vrezen dat er veel meer auto's dwars door het dorp gaan rijden.

950 recreatiewoningen

Het bedrijf Driestar BV wil het bestaande recreatiepark Veerse Meer anders inrichten en uitbreiden. Zo zijn er 950 nieuwe recreatiewoningen bedacht. Ook worden maximaal 150 jaarplaatshouders van het huidige park naar een naastgelegen camping verplaatst.  Voordat het zover is, moet het bestemmingsplan worden aangepast. De gemeente Middelburg vroeg daarom advies van de commissie mer over de mogelijke gevolgen voor het milieu.

De uitbreiding van het park zorgt dus voor meer verkeer op de bestaande wegen en daarmee mogelijk ook voor knelpunten, oordeelt de commissie. Daarom stelt zij voor om verschillende alternatieven voor verkeersroutes te onderzoeken.  Het verplaatsen van de hoofdentree is daarbij een optie. Dat kan de aanrijroutes van parkbezoekers beïnvloeden.

De commissie hamert er ook op dat duidelijk moet worden op welke manier het park het beste naast het natuurgebied Veerse Meer kan worden ingepast. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement