Ontwerp voor Waterpark Veerse Meer.
Volledig scherm
Ontwerp voor Waterpark Veerse Meer. © Driestar

Meepraten over Waterpark Veerse Meer vanuit je luie stoel

ARNEMUIDEN - Juist nu één van de belangrijkste toeristische projecten aan het Veerse Meer een nieuwe fase ingaat, is een informatie-avond niet mogelijk door de corona-beperkingen. Internet biedt een uitkomst: iedereen die meer wil weten over het nieuwe Waterpark Veerse Meer bij Arnemuiden kan woensdag 27 mei vanuit huis live een digitale info-avond bijwonen.

De gemeente Middelburg en eigenaar Driestar, van het nog te bouwen vakantiepark, hebben hiervoor gekozen om omwonenden en belanghebbenden toch zo goed mogelijk bij te praten over de laatste ontwikkelingen. Vragen stellen kan ook gewoon vanuit huis. Wie iets wil weten, kan live chatten en dan worden de vragen beantwoord. Vragen mailen naar de gemeente - wvm@middelburg.nl - kan ook en dan worden ze die avond of kort daarna beantwoord, zegt Ad van den Kieboom van de gemeente.

Gemist? Later terugkijken

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 21 mei ter inzage, tot en met 1 juli. Wie dat wil, kan het op het stadskantoor gaan bekijken. Het plan is ook via de website van de gemeente te zien. Tijdens de digitale info-avond, op woensdag 27 mei van 19.30 tot 20.30 uur, wordt uitleg gegeven via www.middelburg.nl/wvm. Iedereen kan meekijken en wie geen tijd heeft, kan alles later terugzien via dezelfde site.

In het ontwerp voor Waterpark Veerse Meer zijn de opmerkingen en wensen van eerdere bijeenkomsten met betrokkenen en belanghebbenden verwerkt. Nu het ter inzage ligt, is het opnieuw mogelijk te reageren. Ook die inspraak wordt betrokken bij de verdere uitwerking van het project.

Kampeerboerderij De Kruitmolen

Met de bouw van het vakantiepark hangt ook de uitbreiding van de nabijgelegen kampeerboerderij en minicamping De Kruitmolen samen. Daar komen 150 kampeerplaatsen bij voor de kampeerders die hun plek verliezen op de locatie van Waterpark Veerse Meer. Ook de uitbreiding van De Kruitmolen gaat een volgende fase in. Voor dit project wordt in juni het definitieve bestemmingsplan ter inzage gelegd. Daarop is ook nog inspraak mogelijk. Over De Kruitmolen neemt de gemeente in het najaar een besluit, verwacht Van den Kieboom.