Volledig scherm
© Thinkstock

Medailles voor reddend zwemmers tijdens EK junioren

BRUGGE - Céline (17) en Guido (15) Brink van de Vlissingse Dr. A. Stavermanbrigade hebben de afgelopen week tijdens de EK Lifesaving voor junioren in Brugge en Oostende prima resultaten neergezet. Op enkele onderdelen wist Céline tweede en derde plaatsen te behalen.

Twintig landen hadden teams afgevaardigd naar het kampioenschap. Céline zwom in het zwembad van Brugge in de 4 x 50 meter reddingestafette met de Nederlandse meisjes junioren naar het zilver. Hun tijd was tevens een Nederlands record voor nationale teams. Verder behaalde ze met het team nog twee derde plaatsen: op het onderdeel SERC (Simulated Emergency Rescue Competition, een nagebootste reddingsactie) op de 4 x 50 meter hindernisestafette. 

Guido zwom in het zwembad een persoonlijk record op de 200 meter hindernis en zwom met het jongens juniorenteam op de 4 x 50 hindernisestafette naar een zesde plaats.

Zee

Op het strand en in de zee bij Oostende werden de wedstrijden onder zware weersomstandigeheden vervolgd. Guido behaalde in de stromende regen samen met zijn drie teamgenoten de vierde plaats op de 4 x 90 meter beachsprint. Op het onderdeel boardrescue behaalde hij de zesde plaats.

Céline behaalde samen met haar teamgenoten op het onderdeel rescuetube relay de zesde plaats. Op de 4 x 90 meter beachsprint estafette behaalde het team de zevende plaats en op het onderdeel beachflags werd Céline 11e.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement