Volledig scherm
Mbo’ers behalen met de opleiding tot kindprofessional een diploma onderwijsassistent en pedagogisch medewerker. © Catherine Yeulet/Thinkstock

Mbo-opleiding tot kindprofessional is populair

VLISSINGEN - De nieuwe mbo-4 opleiding tot kindprofessional bij Scalda is razend populair. Voor de opleiding hebben zich 270 studenten ingeschreven.

Mbo’ers behalen met deze opleiding een diploma onderwijsassistent en pedagogisch medewerker. Studenten worden opgeleid om kinderen van nul tot twaalf jaar te begeleiden. Ze kunnen werken in een integraal kindcentrum, het basisonderwijs of in de kinderopvang. 

,,Dit aantal aanmeldingen is boven verwachting”, zegt René van der Waal, directeur Zorg en Welzijn bij Scalda. Vorig jaar schreven zich voor de afzonderlijke opleidingen onderwijsassistent en pedagogisch medewerker 180 studenten in. ,,We hebben met het werkveld extra stageplaatsen gecreëerd.” 

Scalda zette de nieuwe opleiding samen met scholen en kinderopvangorganisaties op. Ze wilden inspelen op de ontwikkeling van integrale kindcentra, en het personeelstekort aanpakken. Van der Waal: ,,Jongeren vinden het fijn dat ze in hun opleiding niet gedwongen worden om te kiezen tussen kinderopvang en basisonderwijs.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement