Jongeren betrekken bij politiek is een jarenlange poging in Middelburg. Al in 2017 nodigde toenmalig wethouder Arjan Beekman jongeren tussen de 14 tot en 18 jaar uit in het stadskantoor om met elkaar te debatteren en te leren wat politiek is.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren betrekken bij politiek is een jarenlange poging in Middelburg. Al in 2017 nodigde toenmalig wethouder Arjan Beekman jongeren tussen de 14 tot en 18 jaar uit in het stadskantoor om met elkaar te debatteren en te leren wat politiek is. © Ruben Oreel

Max één uur vergaderen, liefst online - dan willen jongeren wel meedoen aan politiek

MIDDELBURG - Al zes jaar broedt de Middelburgse politiek op hetzelfde ei: hoe krijgen we jongeren zover dat ze meedenken, meepraten en meedoen aan plannen voor de stad en voor de toekomst - aan politiek dus? Niet met vergaderingen, wel via scholen, wijken en digitale media kan het lukken, is het nieuwste inzicht. Alle jongeren tussen de 14 en 18 jaar kunnen een uitnodiging verwachten.

 1. Bierdouche bij SPAR Middelburg: ‘Mijn collega moest zich wel even verkleden, ja’
  video

  Bierdouche bij SPAR Middelburg: ‘Mijn collega moest zich wel even verkleden, ja’

  MIDDELBURG - Sta je gewoon het bierschap bij te vullen, spuit ineens het bier in de rondte. Het overkwam twee medewerkers van de SPAR City in Middelburg vanmiddag, zo is te zien in een kort filmpje dat de supermarkt vanmiddag online plaatste. ,,We waren compleet verrast”, lacht Jimmy de Wijze, die in de video te zien is. ,,Wij waren op een andere plek in het schap bezig, en ineens spat dat blik uit elkaar!"
 2. Duitse familie Strutz verkoopt haar huis in Aagtekerke: ‘Mijn dochter heeft vier weken niet tegen me gepraat’
  PREMIUM

  Duitse familie Strutz verkoopt haar huis in Aagtekerke: ‘Mijn dochter heeft vier weken niet tegen me gepraat’

  AAGTEKERKE - In het hart van Aagtekerke, in de luwte van Domburg en Westkapelle, aan de karakteristieke kerkring met die mooie scheve toren, staat een sprookjeshuis. Zo een gemaakt van oude moppen, met sierlijke lijsten aan de buitenzijde, prachtige balken aan de binnenzijde, een opkamer, een kelder - alles wat je maar bedenken kan aan monumentale elementen. Niet gek dus dat de familie Strutz er alles aan deed er haar tweede huis van te maken. En nu niet durft te denken aan het leeghalen ervan. Maar het moet.