Volledig scherm
De weekmarkt. © Boaz Timmermans

Markten eerder open en later dicht in Domburg en Zoutelande

ZOUTELANDE - De inwoners en bezoekers van Domburg en Zoutelande kunnen dit jaar vier weken langer hun inkopen doen op de lokale markt. 

De gemeente gaat ermee akkoord dat de seizoensmarkten in de beide plaatsen twee weken eerder starten dan gebruikelijk. Ook mogen ze veertien dagen langer doorgaan. Daardoor beginnen de markten in beide plaatsen in de week van 29 april en eindigen in de week van 1 oktober.

Het dagelijks bestuur van de gemeente geeft met dit besluit gehoor aan een verzoek van de Stichting Markten en Activiteiten Zeeland. Die organisatie regelt ook de markten in Oostkapelle, Vrouwenpolder en Westkapelle. Daar is echter geen behoefte aan een seizoensmarkt die eerder begint en later eindigt.

Aan het einde van het seizoen gaat de gemeente samen met de stichting kijken of die verlenging goed uitpakte voor ondernemers, inwoners en bezoekers. Het gaat dan ook om een proef en houdt niet in, aldus de gemeente, dat voortaan altijd die seizoensmarkt in Domburg en Zoutelande al half april start en tot half oktober doorgaat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement