Volledig scherm
Marianne Thieme in de Tweede Kamer © ANP

Marianne Thieme geeft lezing in Middelburg

MIDDELBURG - Marianne Thieme geeft op zondag 1 december een lezing in Middelburg over haar nieuwe boek ‘Groeiend verzet’. Ze doet dat in de Kloveniersdoelen.

Thieme is medeoprichter van de Partij voor de Dieren. Sinds de oprichting in 2002 was zij partijleider. In 2006 werd de eerste politieke partij voor de dieren ter wereld met twee zetels gekozen in de Tweede Kamer. Dertien jaar gaf ze leiding aan de Tweede Kamerfractie van de partij, in oktober nam ze afscheid.

In Groeiend verzet doet Marianne Thieme verslag van de opkomst van het grootste ideologische exportproduct uit de Nederlandse politiek. De redenen om de partij op te richten; de overeenkomsten met de negentiende-eeuwse vrouwenrechtenbeweging en andere emancipatiebewegingen; hoe het is om als activist in het parlement een andere wijze van politiek te bedrijven en hoe je succesvol kunt zijn door vast te houden aan je idealen.

Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en het boek te laten signeren. De lezing begint om 14.00 uur, inloop is om 13.30 uur.