Volledig scherm
Hoogstraat, inzet: Danny Vera © PZC

Man slaat verkeersregelaar knock-out, omdat hij door afgesloten straat voor optreden Danny Vera wil

UPDATE 15.00 uurMIDDELBURG - Een verkeersregelaar is zondag mishandeld bij de Stadsfeesten in Midelburg. Een 62-jarige Middelburger wilde vanaf de Koestraat door de Hoogstraat rijden, maar die was afgesloten. Een verkeersregelaar hield hem tegen. En toen liep het uit de hand.

Het incident gebeurde rond 16.30 uur. De weg was nog afgesloten vanwege een optreden van Danny Vera bij het café Hard en Ziel van Bløf-zanger Paskal Jakobsen. De Middelburger weigerde om te rijden en zei dat hij alleen wat biervaten moest wegbrengen. Volgens omstanders probeerde hij de verkeersregelaar met zijn auto aan de kant te duwen. De verkeersregelaar bleef staan en gaf als waarschuwing een klap op de motorkap. 

De man zegt zelf dat hij de verkeersregelaar nooit heeft geduwd met zijn auto. “Ik draaide mijn rechterraam open, maar kreeg de kans niet om iets te zeggen. Die man was zo rigide, daar viel niet mee te corrigeren. Toen hij een lel op mijn motorkap gaf, er zat direct een flauwe deuk in, ben ik uitgestapt. Vervolgens liep hij dreigend op mij af. Toen gaf ik hem met mijn vlakke hand een corrigerende tik.” 

Volgens omstanders ging de man direct knock-out. Ze belden de politie. De Middelburger was intussen terug in zijn auto gestapt en doorgereden. Getuigen hadden een foto van de kentekenplaat van de auto gemaakt. Agenten zagen de man op de Nieuwe Haven aan. De man verzette zich tegen de aanhouding en de agenten gebruikten de pepperspray en de wapenstok. De verdachte gaf gas en het publiek moest opzij springen. 

Enkele meters verder stopte de Middelburger, vermoedelijk omdat hij te veel last had van de pepperspray. Toen er assistentie kwam ging de verdachte zonder verzet mee naar het bureau. De verkeersregelaar heeft aangifte van mishandeling gedaan. Over zijn verwondingen is niets bekend. De Middelburger zit nog vast en wordt gehoord.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement