Volledig scherm
Bij het stadhuis in Middelburg wordt tijdens de verkiezingsavond gedemonstreerd tegen de plannen voor de Trekdijk in Nieuw- en Sint Joosland. © Emile Calon

Luid protest tegen plannen Trekdijk in Nieuw- en Sint Joosland

MIDDELBURG - Zo’n honderd inwoners van Nieuw- en Sint Joosland en sympathisanten protesteerden woensdagavond luidkeels tegen de plannen om een industrieterrein aan te leggen op de Trekdijk.

De demonstranten verzamelden rond 20 uur bij het station waarna ze zingend en schreeuwend naar het Middelburgse stadhuis trokken in de hoop dat de nieuw gekozen politici dat plan direct van tafel vegen. Wat hen betreft blijft de Trekdijk groen, zo maakten ze via vele protestborden duidelijk. John de Rijke vertelde dat hij uit protest deze keer op de LPM stemde. ,,En een volmachtstem namens mijn buurman op de SP.” Vier jaar geleden stemde hij nog VVD en zijn buurman ‘zo ver ik weet’ op het CDA. ,,Maar die partijen zijn voor industrie daar. Die krijgen dus deze keer niet onze stem.” Volgens hem gaven veel inwoners hun aan partijen die tegen de aantasting van de Trekdijk zijn. Dat beaamde ook Freddy van Nieulande die ‘in het belang van Nieuwland’ op de SP stemde. ,,Deze keer hebben veel inwoners tijdens het stemmen echt gedacht aan onze leefbaarheid.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement