Volledig scherm
PREMIUM
Het Witte Huis in het Stationsgebied moet gezelschap krijgen van andere kantoren. De LPV wil vaart in de ontwikkelingen, het CDA trapt op de rem. © Google Street View

LPV geeft college opdrachten met stroom aan moties

VLISSINGEN - Daar is ‘ie weer: de al jaren zo gewenste tunnel bij de Sloebrug in Vlissingen. Deze keer duikt die op in één van de dertien moties die de LPV donderdag inbrengt bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad.

Die partij, met de PSR de grootste in de coalitie, heeft het leeuwendeel voorgesteld van alle 26 veranderingen en extra ideeën voor de begroting van 2020. De LPV, dit keer samen met oud-coalitiegenoot D66,  spoort het college aan de tunnel toch vooral op tafel te houden bij Provincie en Rijkswaterstaat. Het gros van de LPV-moties gaat over zulke lobby-opdrachten voor het college. Over de onderzeebotenbouw die zo goed voor Vlissingen zal zijn.  Over promotie van verantwoord bouwmateriaal en een ‘aanjaaggroep’ uit onderwijs, overheid en bedrijfsleven om duurzaamheidsprojecten te realiseren zonder dat het de gemeente geld kost. En over meer Europese subsidies binnenhalen. 

  1. Vlissinger wil via crowdfunding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerkelijk’

    Vlissinger wil via crowdfun­ding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerke­lijk’

    VLISSINGEN - Tiago Ribeiro Rodrigues uit Vlissingen kreeg vorig weekend een even onverwacht als verbijsterend telefoontje: zijn broer Michel Drost was overleden. Ineens, op 41-jarige leeftijd. Maar niet in Zeeland, of Nederland. Nee, in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Hoe dat is gebeurd is nog onduidelijk. Rodrigues is een crowdfundingsactie begonnen om het lichaam van zijn broer terug te halen naar Nederland.