Volledig scherm
© google streetview

LPM eist actie tegen onveilige verkeerssituatie op Middelburgse Noordsingel

MIDDELBURG - B en W van Middelburg moeten 'onmiddellijk actie ondernemen' tegen de onveilige verkeerssituatie op het stuk van de Noordsingel tussen Park- en Sportlaan, vindt de Lokale Partij Middelburg. 

Het verkeer dat van de Sportlaan richting Parklaan en/of Nadorstlaan in Middelburg wil rijden, moet 'tijdiger, beter en duidelijker worden omgeleid', eist de LPM-fractie. Omdat verkeersdeelnemers de signalen nu niet of te laat opmerken, keren veel automobilisten op de kruising Sportlaan/Noordsingel met alle risico's van dien. 

Verkeershufters

Vanwege werkzaamheden aan het stuk Noordsingel tussen Parklaan en Sportlaan geldt al enige weken eenrichtingsverkeer in de richting van de Sportlaan. Behalve verkeersdeelnemers die de situatie niet opmerken, zijn er ook automobilisten die bewust tegen de richting inrijden. De politie controleert wel, maar volgens de LPM niet vaak genoeg. Steekproeven van partijleden wezen uit dat in een uur (afhankelijk van het tijdstip) tien tot veertig 'verkeershufters', al dan niet met opgestoken  middelvinger, van Sportlaan richting Parklaan rijden.

'Levensgevaarlijk' voor veel voetgangers en fietsers die nauwelijks uitwijkmogelijkheden hebben. ,,Het is een wonder dat er nog geen ernstige, laat staan dodelijke, ongelukken zijn gebeurd", meldt de LPM in een open brief aan B en W. Meer politiecontroles, aanvullende verkeersmaatregelen én het snel afronden van de werkzaamheden moeten er voor zorgen dat de verkeersveiligheid zoveel mogelijk wordt gewaarborgd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement