‘Live’ kaartjes voor Hrieps kopen kan nog paar uurtjes

videoWESTKAPELLE - In de eerste paar uur zijn enkele honderden kaarten voor Hrieps verkocht op het parkeerterrein van discotheek De Hooizolder bij Westkapelle. Tot 18.00 uur kunnen belangstellenden nog kaarten bemachtigen voor het boerenrockfestival. Of ze moeten vanavond nog naar de pre-party komen.

Volledig scherm

Mensen die al in de sfeer willen komen, kunnen vanavond ook naar De Hooizolder komen. Daar wordt de pre-party Hrieps gehouden, waarbij vier bands - waarvan er één ook op het ‘grote Hrieps’ staat - optreden. ,,Mensen die naar de pre-party kopen hebben het recht twee kaarten aan te schaffen voor het festival van volgend jaar. Als je vanmiddag geen kaarten kon halen, kan het dus vanavond nog. Er kunnen vanavond nog wel zo'n honderd mensen bij", meldde organisator Hugo Kramer in de voormiddag.

Digitaal betalen

Kramer zocht een manier om mensen digitaal te laten betalen zonder direct alle kaarten online aan te bieden. Op die manier wilde hij vooral mensen uit de buurt de kans geven aan kaarten te komen. ,,We kregen nog wel eens klachten van mensen, die in de buurt van het festivalterrein wonen dat ze wel overlast hadden, maar er zelf telkens naast piesten bij de kaartverkoop. Dus houden we een middag een speciale kaartverkoop op locatie.”

De locatie moest ruim zijn om bij drukte mensen toch snel te kunnen helpen en auto's af en aan te kunnen laten rijden. Bovendien moesten mensen met een bankpasje kunnen pinnen om ellende als na het laatste festival te voorkomen. Na het zilveren jubileumfestival werd vorig jaar mei bij een brutale overval een half miljoen aan omzetgeld (‘kaartjes, maar ook inkomsten van drank en eten’) gestolen. Om het festival op de been te houden, zijn destijds in de voorverkoop al enkele duizenden kaarten - waaronder busarrangementen in de wijde regio - aan de man gebracht.

Heinde en verre

Door mensen de gelegenheid te geven hun kaarten direct te kopen, hopen Hriepsorganisatoren de echte liefhebbers ter wille te zijn. Kramer en de zijnen merkten tijdens de eerste uren dat dat initiatief werd gewaardeerd. Festivalliefhebbers uit plaatsen als Middelburg, Vlissingen en Koudekerke reden ‘even langs’ voor een aantal kaartjes. Een vader en zoon uit Westkapelle kwamen op de fiets. ,,Vorig jaar was ik te laat, dus zorg ik dat er nu op tijd bij ben. Mooi dat ik daarvoor dicht bij huis terecht kan”, vond de vader. 

Het idee dat mensen van het eiland Walcheren in elk geval kaartjes konden scoren voor ‘hun’ festival klopte voor die mensen. Niet alleen mensen van heinde, maar ook van verre bleken er niet om te malen een flinke rit te maken. Een echtpaar uit Hoogerheide wilde zeker weten dat ze volgend jaar bij Hrieps terecht kunnen. En Kramer ontmoette ook weer trouwe klanten uit Utrecht en zelfs Groningen. ,,Als mensen er zo'n reis voor over hebben, moeten het toch wel echte Hriepsliefhebbers zijn. Die kun je er altijd bij hebben natuurlijk.”

  1. Vogelopvang De Mikke schrikt van strenge controle NVWA: ‘Moeten we straks met elk gewond vogeltje naar dierenarts?’
    PREMIUM

    Vogelop­vang De Mikke schrikt van strenge controle NVWA: ‘Moeten we straks met elk gewond vogeltje naar dierenarts?’

    MIDDELBURG - Bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke zijn ze geschrokken van de sluiting van het vogelhospitaal in Naarden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde deze week beslag op bijna alle medicijnen van het Naardense opvangcentrum voor zieke vogels wegens overtredingen van de diergeneesmiddelenwetgeving. Daardoor kunnen de dieren niet meer worden geholpen, stelt het vogelhospitaal.