Volledig scherm
Standbeeld De Bruid, in de volksmond ook wel de vissersvrouw genoemd. © Wikimedia

Lied over Vlissingse vissersvrouw opgenomen

VLISSINGEN - Yvonne Wagenaar heeft zaterdag samen met elf achtergrondzangers het lied De Vissersvrouw opgenomen. De Vissersvrouw, die vanaf de Oranjedijk over de baren uitkijkt naar haar nimmer terugkerende man, is een loflied op de onbaatzuchtige vrouwen die Vlissingen groot maakten.

De uitvoering van het lied, dat Wagenaar samen met oud-journalist Hans Tabbers schreef, is als de audio- en video-opnamen zijn bewerkt, op YouTube te zien.

Vrolijke noot

Hoewel het de visservrouw in het lied niet best vergaat - zij blijft uitkijken naar haar doodgewaande man, terwijl die een nieuw leven op een paradijselijk zuidzee-eiland is begonnen - ziet Wagenaar het lied ook als een vrolijke noot om de groene boulevard een beetje onder de aandacht te brengen. "Kazematten, Oostbeer, gedenktekens en andere monumenten verwijzen allemaal naar oorlog, het beeld van de vissersvrouw refereert aan een ander belangrijk deel van de geschiedenis. En hoewel het lied wat droevig is, is het ook vrolijk meezingbaar", meldde Wagenaar eerder.