Volledig scherm
© Thinkstock

Leven en kunst vinden elkaar aan de kust

ZOUTELANDE - Kunst kleurt Zoutelande al tien jaar. In woord en in beeld. De tiende Kunst aan de Kustroute, die ook Meliskerke en Krommenhoek aan doet,  is groter dan ooit. Met een boek;  'Levenskunst'.

'Wie wil zijn kunst laten zien aan anderen'?  vroeg de Zoutelandse Jeanette Marcusse haar dorpsgenoten tien jaar geleden. Nu, een decennium later, blijkt het antwoord op die vraag duidelijk. Zoutelande barst van 'kunstenmakers'.  De Kunstroute Kunst aan de Kunst is dit jaar groter dan ooit met ruim zeventig deelnemers. Zij exposeren 17, 18  en 19 augustus  op 28 locaties: in kerk, dorpshuis, tuin, woning en atelier.

Leerlingen van basisschool het Paalhoofd laten in het nieuwe dorpshuis hun kunstproject 'Kunstkoppen' zien. In dat dorpshuis treedt zaterdag ook het muziekcollectief House of Gong op. In de Boekenmolen in Meliskerke  is donderdag (14.00 uur) de presentatie van het boekje 'Levenskunst'. Een bloemlezing samengesteld door Lutgarde Lievense-Nauts met gedichten en korte verhalen van exposanten uit de afgelopen tien jaar delen. Dialectschrijver en -verteller is Frans van der Heijde deelt daar ook  zijn verhalen (15.30 uur). Vrijdag verklapt vrijdag (13.30 uur) alvast wat over zijn nieuwe boek 'Broeder schrijf toch eens', dat in september verschijnt. Schrijfster Catharina IJzelenberg  vertelt zaterdag haar verhaal (13.30 uur).

De route  begon tien jaar geleden met dertien Zoutelandse deelnemers en zeven gastexposant op dertien locaties. Eén in Meliskerke, het toenmalige Zijdemuseum. Inmiddels maken ook muziek en poëzie deel uit van driedaagse evenement. De Kunst aan de Kustroute start donderdag om 14.00 uur. Kijkers kunnen dan terecht tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag is dat tussen 11.00 tot 18.00 uur.