Volledig scherm
Kunstenaar Jan Willem Hament bij zijn Leuntje en Merien op het strand van Dishoek. © Ruben Oreel

Leuntje en Merien vereeuwigd op strandhuisje in Dishoek

DISHOEK - Leuntje en Merien zijn nu ook vereeuwigd op een strandhuisje. De creatie van Jan Willem Hament is te bewonderen op het strand van Dishoek, vlakbij strandpaviljoen Piet Hein. 

,,Een vriend van me vond alle strandhuisjes wel erg op elkaar lijken, dus zo is het idee ontstaan”, vertelt Hament. ,,En de deuren van het strandhuisje moesten toch vervangen worden. Ik ben een hele dag bezig geweest om deze Leuntje en Merien te maken.”

Hament hoopt dat veel badgasten met Leuntje en Merien op de foto gaan. De kunstenaar stelt een tekening van het duo beschikbaar voor wie de leukste foto maakt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fietse, ete, praote en luustere
    PREMIUM
    STREEKTAAL

    Fietse, ete, praote en luustere

    Het ei wat moeite gekost, mè dit jaer bin’k overtuugd geraekt van een twi-tal zâken, die ‘k lang anders zag. Saemen mee m’n vrouwe bin ik noe de gelukkige bezitter van een fiets mee ondersteuning. Lang docht ik, dâ zôies niks vô mien was, ik was er nie an toe zôgezeid. M’n vrouwe en de fietsenverkoper uut Disoek ebbe me over de streep haele. Joeng en oud kunne gewoon gebruuk maeke van de moderne mogelijkheden die d’r bin op fietsgebied. Je rie waerlijk mee vee plezier en je oeft d’r echt nie lui van t’oren. Ik wete, dâ iedere vergelieking mank haet, mè vroeger hienge mien ouwers nè Goes mee openbaer vervoer. Dat kan nog, mè ik gae mee d’n auto. Nie omda’k er an toe bin!