Volledig scherm
De Veerse burgemeester Rob van der Zwaag © Ruben Oreel

Lesje over respect voor Veerse kinderen

DOMBURG - Klopt je eerste indruk van iemand wel? Hoe ga je op een goeie manier met elkaar om en wat betekent respect eigenlijk? Vragen waarover Veerse scholieren zich deze week buigen.

De burgemeester voor de klas is toch wel wat anders dan de vaste juf of meester. Zeker als dan het onderwerp van gesprek 'respect' is. De Veerse burgemeester Rob van der Zwaag geeft deze week gastlessen op vijf  Veerse basisscholen in het kader van de Week van Respect. 

,,Ik geef geen theoretisch lesje over hoe je met elkaar moet omgaan'' vertelt Van der Zaag. ,,Het moet wel herkenbaar zijn. Dichtbij, niet iets abstracts aan de andere kant van de wereld. Zo vraag ik ze of ze zich wel eens vergist hebben in de eerst indruk van iemand. Maar ook of je respect moet verdienen en zo ja waarom en hoe. Pesten komt langs, maar ook de vraag 'is iedereen welkom in ons land.''

Landelijk doen 130 gemeenten, met in totaal 1500 scholen en veertien sportbonden,  mee aan de twaalfde editie van de Week.

Van der Zwaag geeft vandaag les op de Eben Haëzerschool in Oostkapelle en vrijdag op  't Paalhoofd in Zoutelande, De Sprong in Koudekerke en De Wegwijzer in Serooskerke. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement