Volledig scherm
PREMIUM
Leonie en Pieter van den Brandeler op hun 'dakterras' voordat de torenspits van het voormalige stadhuis terug op zijn plek was getakeld. © Dirk Jan Gjeltema

Leonie en Pieter geven Westkapelle zijn ‘stadhuis’ terug

WESTKAPELLE - Voor Leonie en Pieter van den Brandeler is het een ideaal vakantiehuis. Maar met het opknappen van het karakteristieke pand aan de Markt geeft het Gelderse echtpaar Westkapelle ook zijn ‘stadhuis’ terug.

Het gemeentehuis aan de Markt is van na de oorlog en heeft geen monumentale waarde. Maar voor veel inwoners van Westkapelle is het een beeldbepalend pand waar ze tot eind vorige eeuw (Westkapelle ging 1 januari 1997 op in de huidige gemeente Veere) regelmatig binnen stapten. Dat de nieuwe bewoners het gebouw zoveel mogelijk intact laten, waarderen dorpelingen zeer, krijgen de Van den Brandelers regelmatig te horen.

 1. Groot deel Veerse politiek verrast door breuk coalitie
  PREMIUM

  Groot deel Veerse politiek verrast door breuk coalitie

  DOMBURG - Politiek Veere is verrast door de beslissing van de DTV-fractie om de coalitie niet meer te steunen. Fractievoorzitter Adri Roelse zegde via een brief de samenwerking op. De wethouders Marcel Steketee (DTV), Bert van Halderen (VVD) en Arie Schot (SGP/CU) zagen dat totaal niet aankomen. Ook omdat vanmiddag een gesprek met de eigen fractievoorzitters gepland stond over de voortgang. Toch is niet iedereen verrast: ‘Het college was op een heilloze weg’.
 2. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
  PREMIUM

  Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

  VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”