Volledig scherm
Lein de Wolf (links) langs de kant bij de Kustmarathon. © Ruben Oreel

Lein de Wolf, de stem van het Zeeuwse ringrijden, overleden

MARIEKERKE - Mariekerker Lein de Wolf is vanochtend overleden. De Wolf was vooral bekend als dé stem van het ringrijden in Zeeland.

Bij het ringrijden in Zoutelande en Meliskerke fungeerde De Wolf al tientallen jaren als speaker en deed hij verslag van het verloop van de wedstrijd. Ook bij de overkoepelende Zeeuwse Ringrijdersvereniging (ZRV) was De Wolf actief, zij het wat minder op de voorgrond: hier was hij commissielid en vervulde hij bij wedstrijden de taak van ‘schrijver', naast speaker Martijn Minderhoud, en noteerde de standen op de scoreborden. ZRV-secretaris Sjaak Janse reageert enigszins beduusd op het overlijden van De Wolf: “Hij was net met pensioen. We hadden het er laatst nog over hoe hij die tijd in zou gaan vullen.” Hij noemt De Wolf ‘een vrijwilliger waar je altijd een beroep op kon doen.” De Wolf haalde de nationale televisie in het programma Man Bijt Hond, dat een item wijdde aan het ringrijden in Meliskerke.

Ook met zijn strijd voor het behoud van de laatste brievenbus in zijn dorp Mariekerke haalde De Wolf het nationale nieuws. Hij haalde in het dorpje 73 handtekeningen op om PostNL er vanaf te brengen de bus weg te halen.

Ook bij voetbalvereniging De Meeuwen in Zoutelande is De Wolf lange tijd als vrijwilliger actief geweest geweest, en hij vergaarde enige bekendheid door zijn optredens bij Omroep Zeeland Radio. 

Lein de Wolf is 65 jaar geworden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.