Leerlingen Vlissings Scheldemond College leren 'makkelijk' en duurzaam koken

VLISSINGEN - Ruim vierhonderd leerlingen van het Vlissingse Scheldemond College koken sinds kort 'makkelijk, snel en duurzaam'. De nieuwe keuken in gebouw De Wielingen is donderdag officieel geopend.

De meeste professionele koks koken nog het liefst op gas, weet meesterkok Sjaak Jobse. ,,Ze willen een vlam zien en daar af en toe hun handen aan branden. Onzin natuurlijk; fijner, makkelijker en sneller dan inductie koken bestaat niet.'' Jobse mag dan gepensioneerd zijn, de ontwikkelingen gaan niet aan hem voorbij. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

    Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

    VLISSINGEN - Het eerste schip van de intercontinentale lijndienst met Zuid-Amerika die Verbrugge Terminals onlangs binnenhaalde, meer gisteren af in Vlissingen-Oost. Het schip Balao voerde onder meer bananen en ananas aan. Wekelijks zullen schepen van de rederijen Streamlines en Hapag-Lloyd van Zuid-Amerika naar Vlissingen in North Sea Port varen. Het fruit wordt aangevoerd in koelcontainers. Vervolgens wordt het fruit afgehandeld bij Zoomweg Zeeland Coldstore dat over de nodige koel- en vrieshuizen beschikt.