Het vorige week geïnstalleerde nieuwe college van Veere met (vlnr) de wethouders Adri Roelse (DTV), Chris Maas (PvdA/GL) en Pieter Wisse (CDA).
Volledig scherm
PREMIUM
Het vorige week geïnstalleerde nieuwe college van Veere met (vlnr) de wethouders Adri Roelse (DTV), Chris Maas (PvdA/GL) en Pieter Wisse (CDA). © Livestream gemeente Veere

‘Leefbaarheid Domburg moet in balans komen met toerisme’

VEERE - De naar het toerisme overslaande balans moet in Domburg weer in evenwicht worden gebracht met de leefbaarheid in het stadje. Het aantreden van een nieuw college in Veere is een goede aanleiding om het roer om te gooien.

Dat stelt de Stichting Leefbaarheid Kom Domburg in een ‘schriftelijke inspraakreactie’. In een brief aan gemeenteraad en college stelt het stichtingsbestuur dat het Veerse gemeentebestuur de laatste tien jaar geen serieuze pogingen deed om plannen te maken die door de omgeving werden gedragen. Het gebrek aan samenwerking leverde ‘geen solidariteit maar slechts strijd’ op, concludeert Leefbaarheid Kom Domburg. 

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”