Volledig scherm
ANP XTRA ROOS KOOLE © anp

Leden LPV na beraad akkoord met GroenLinks in coalitie

VLISSINGEN - De leden van de LPV kunnen toch leven met een Vlissingse coalitie met GroenLinks. Op de ledenvergadering dinsdagavond stemden alle aanwezigen in met het coalitieakkoord. Dat wordt donderdag gepresenteerd in de gemeenteraad.

Partijoprichter en oud-gemeenteraadslid Wim Hirdes wachtte de stemming niet af. Hij verliet de vergadering nadat hij zijn kritiek op de samenwerking met GroenLinks had uitgesproken. 

Nollebos

Hirdes vindt dat de GroenLinksfractie in de voorgaande raadsperiode kwetsend is opgetreden tegen de LPV-wethouder John de Jonge in de kwestie rond plannen voor hotelbouw in het Nollebos. Voor oud-fractievoorzitter Mark Weug is de samenwerking met GroenLinks in het nieuwe college een van de redenen waarom hij afgelopen weekeinde zijn partijlidmaatschap opzegde.

Er kwam dinsdagavond van meer leden kritiek op die samenwerking, erkent waarnemend voorzitter Geoffrey Sips. ,,Op voorhand hadden enkele mensen bedenkingen. Maar na behandeling van het akkoord was iedereen positief." Sips noemde de vergadering, met ruim een dozijn aanwezigen, goed bezocht.     

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement