Volledig scherm
© Tubantia

Lastige Vlissinger twee jaar naar instelling veelplegers

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 44-jarige Vlissinger A. M. de zogeheten ISD-maatregel opgelegd: een verblijf van twee jaar in een instelling voor stelselmatige daders. 

Hoewel de rechtbank eerst een voorwaardelijke ISD voor ogen had, vond zij het voor de kwetsbare en beïnvloedbare man toch beter en noodzakelijk om voor de onvoorwaardelijke maatregel te kiezen.

M. zorgde in Vlissingen met zijn gebedel voor veel overlast. De vele gebiedsverboden leidden tot niets. Zijn zucht naar drugs was groter. De situatie werd van kwaad tot erger, toen M. zich ook bezig ging houden met diefstal. Zo stond hij begin augustus vorig jaar pontificaal op camera terwijl hij bezig was vlees uit een supermarkt te stelen.

Witwassen

Naast deze feiten, die de rechtbank bewezen achtte, moest hij zich ook verantwoorden voor schuldwitwassen. Hij had zijn pinpas beschikbaar gesteld aan lieden die zich bezighielden met Marktplaatsfraude. De rechtbank vond dat M. niet kon weten dat zijn pas hiervoor werd gebruikt. Daarvan werd hij dan ook vrijgesproken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wapenspecialist: Revolver van burgemeester Halsema's man was illegaal

    Wapenspeci­a­list: Revolver van burgemees­ter Halsema's man was illegaal

    De in Middelburg geboren en getogen Robert Oey, echtgenoot van burgemeester Halsema, had nooit een onklaar gemaakte Duitse revolver mogen gebruiken voor zijn filmproductiebedrijf. Dit type is illegaal, zegt wapenspecialist en -handelaar Henk de Deugd die gecertificeerd is om wapens onklaar te maken. Volgens De Deugd krijgt Oey het onklaar gemaakte wapen waarschijnlijk nooit meer terug, de politie zal het vernietigen.