Artist impression van de Lange Zelke zoals die moet worden: de straat blijft het domein voor winkelend publiek. Maar ook mensen die even rustig onder een boom willen zitten, vinden er vanaf volgend jaar een plek.
Volledig scherm
PREMIUM
Artist impression van de Lange Zelke zoals die moet worden: de straat blijft het domein voor winkelend publiek. Maar ook mensen die even rustig onder een boom willen zitten, vinden er vanaf volgend jaar een plek. © Gemeente Vlissingen en Adviesbureau Juust

Lange Zelke wordt een lusthof voor winkelend én rustzoekend publiek

VLISSINGEN - Het duurt nog drie maanden, maar eind januari is de klant weer echt koning in Lange Zelke. De Vlissingse winkelstraat is dan opnieuw bestraat én gestoffeerd met oases van groen, waarin rustzoekers zich even kunnen terugtrekken.

  1. Blijdschap en veel werk aan de winkel in dakloze Lange Zelke
    PREMIUM

    Blijdschap en veel werk aan de winkel in dakloze Lange Zelke

    VLISSINGEN - De stadsduiven zijn volkomen van ‘t padje in Vlissingen. Hun comfortabele overkapping, mét bakker en weekmarkt, is foetsie. Verder lacht iedereen. Lekker veel licht, veel mooier uitzicht vanuit de appartementen, nu mooie bestrating erin, bankjes en boompjes: de dakloze Lange Zelke is the talk of the town op straat en op Vlissingse Facebookkanalen. Vandaag gingen de laatste resten van de kap de containers in.