Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg © Lex De Meester

Lagere straf voor gokverslaafde Vlissingse

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft de 56-jarige Vlissingse B. H. vandaag voor oplichting en verduistering een beduidend lagere straf opgelegde dan de officier van justitie had gevorderd: 290 dagen cel waarvan 90 voorwaardelijk en toezicht door de reclassering. 

Er was vijftien maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist. De Vlissingse werd ervan verdacht verschillende mensen voor in totaal tienduizenden euro’s hebben opgelicht om onder meer haar gokverslaving te bekostigen.

In een aantal gevallen ging het om cliënten van wie ze als zorgverlener een voorschot had gekregen,maar niet had terugbetaald. Ook zou ze haar ex-partner en een vriend voor een aanzienlijk bedrag hebben opgelicht. Van hen had ze geld geleend om diverse schulden te kunnen aflossen. Dat ze haar ex en de vriend had opgelicht vond de rechtbank niet bewezen, omdat het bewijs voor de voorwaarde voor oplichting - het oogmerk - ontbrak. Ook nam de rechtbank mee dat ze al een deel van die schuld had terugbetaald en een schuldbekentenis had getekend.