Volledig scherm
PREMIUM
Een toren boven het Spaanse pleintje als hoogtepunt van de Middellandse Zeetuin. © René Hoonhorst

Laatste open dag Middellandse Zeetuin Buttinge in succesvol jaar

BUTTINGE - De laatste open dagen van dit jaar trokken ondanks het warme weer een hoop volk naar de Middellandse Zeetuin in Buttinge. De schaduw van de palmbomen, tunneltjes, overdekte pleintjes en rijkelijk gestoffeerde vertrekken, bracht koelte genoeg.

Wim Uilenbroek stelt zijn subtropische tuin met ‘follies’ - bijzondere, overdadig gedecoreerde bouwsels - al 22 jaar open voor bezoek. Maar hij trok het afgelopen jaar ‘meer bezoekers dan ooit’. ,,De tuin blijkt enige bekendheid te krijgen. De gratis toegang en de gezelligheid brengt sommigen ook meerdere keren per jaar naar de tuin”, constateerde Uilenbroek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wapenspecialist: Revolver van burgemeester Halsema's man was illegaal

    Wapenspeci­a­list: Revolver van burgemees­ter Halsema's man was illegaal

    De in Middelburg geboren en getogen Robert Oey, echtgenoot van burgemeester Halsema, had nooit een onklaar gemaakte Duitse revolver mogen gebruiken voor zijn filmproductiebedrijf. Dit type is illegaal, zegt wapenspecialist en -handelaar Henk de Deugd die gecertificeerd is om wapens onklaar te maken. Volgens De Deugd krijgt Oey het onklaar gemaakte wapen waarschijnlijk nooit meer terug, de politie zal het vernietigen.