Volledig scherm
PREMIUM
Kris van der Werve tekende het ontwerp voor De Verbinding in haar atelier in Noordgouwe. © Sandra Schimmelpennink

Kunstwerk voor de rotonde van Meliskerke past beter in het dorp

Bedenk eens iets leuks voor de nieuwe rotonde. Dat was de vraag aan de inwoners van Meliskerke. Het antwoord ligt nu op de tekentafel: ‘De Verbinding’. Het komt alleen niet op de rotonde te staan.

Dat lijkt vreemd, maar een stalen object van vier bij vier meter met zitbanken is niet echt veilig op een rotonde. Gelukkig bleek een andere plek  snel gevonden. De Torenstraat door het dorpshart gaat op de schop. Op de hoek Torenstraat-Burgemeester Adelaarstraat  is straks wel ruimte voor het object. Nu de centjes nog. Want het kunstwerk, van de Schouwse kunstenares Kris van der Werve, moet nog wel betaald worden. Door sponsors en via subsidies hopen alle betrokkenen. Dorpsraadvoorzitter Peter Gillissen: ,,We moeten dus de boer op straks. Onze dorpssmid Ido Mattijssen, die het kunstwerk gaat maken, stelt nu de begroting op.’’

  1. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
    PREMIUM

    Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

    VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”