Volledig scherm
Eb en Vloed, vernield kunstwerk van Leen van Dixhoorn aan Nollehoofd. © Rene Hoonhorst

Kunstwerk Eb en Vloed op Vlissings Nollehoofd weer vernield

VLISSINGEN - Het kunstwerk Eb en Vloed aan het eind van het Vlissingse Nollehoofd is onlangs voor de tweede keer ten prooi gevallen aan een of meer vandalen. 

De vier vlakken ('Eb en Vloed heen en weer  op en neer') van lokale kunstenaar Leen van Dixhoorn zijn beschadigd door er met een zwaar en/of scherp voorwerp op te slaan dan wel er op te springen, vermoedt Van Dixhoorn. De kunstenaar overlegt met de gemeente of hij een poging doet het stenen plakkaat op een sokkel bij het windorgel nog eens op te knappen. 

,,Vorige keer heb ik nog aangifte gedaan, maar daar hoorde ik niets meer van. Ik twijfel dan ook een beetje of ik het werk nog moet opknappen of maak en ergens anders onderbreng. Niet iedereen zal zo'n abstract werk mooi vinden. Maar ik hoor van veel mensen dat ze de symboliek voor eb en vloed heel duidelijk vinden en er van genieten." 

Volledig scherm
Samen met de geluiden van het windorgel beleven veel mensen op het eind van het Nollehoofd het immer doorgaande spel van Eb en Vloed, weet kunstenaar Leen van Dixhoorn. © Rene Hoonhorst
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement