Kunstenaar wil in gesprek met mariniers 'als mannen onder elkaar’

VideoVLISSINGEN - Beeldend kunstenaar Zeus Hoenderop roept de mariniers op om net als hij hun tentje neer te zetten in Vlissingen en als ‘mannen onder elkaar’ het gesprek aan te gaan. Hoenderop is zelf een bijna-Vlissinger. Binnenkort verhuist hij met zijn gezin van Tilburg naar Zeeland omdat zijn vrouw er een baan heeft gevonden.

Onder aan de dijk, op de plek waar de marinierskazerne zou moeten komen, kampeert Hoenderop sinds zaterdag. ,,Dit is een open uitnodiging aan de mariniers”, verklaart hij zijn actie. Hij zag vrijdag op de tv de commotie over het al dan niet doorgaan van de verplaatsing van het Korps Mariniers van Doorn naar Vlissingen. ,,Je ziet dan politici die op elkaar aan het inhakken zijn. En ik zag de beelden van de mensen hier in Vlissingen die zich als inwoners van een tweederangs provincie voelen afgeschilderd. Toen had ik zoiets van:  ‘dit kan zo toch niet’.

  1. ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan
    PREMIUM

    ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan

    DOMBURG - Marc Cardon is aangenaam verrast over wat hij ziet in het oude Kabelstation in Domburg. Een groep kunstenaars veranderde de afgelopen maanden een deel van dat KPN-gebouw in een atelier waar jonge kunstenaars werken, brainstormen en exposeren. De docent Frans uit Koudekerke wijst naar een zeegezicht, gemaakt door Michael Kluin, en zegt dat hij dat wel thuis wil ophangen. Hij vindt het prachtig zoals de kunstenaar de kracht van de zee en de golven heeft ‘gevangen’ op het doek. ,,Het straalt echt beweging uit.”