Kunstenaar wil in gesprek met mariniers 'als mannen onder elkaar’

VideoVLISSINGEN - Beeldend kunstenaar Zeus Hoenderop roept de mariniers op om net als hij hun tentje neer te zetten in Vlissingen en als ‘mannen onder elkaar’ het gesprek aan te gaan. Hoenderop is zelf een bijna-Vlissinger. Binnenkort verhuist hij met zijn gezin van Tilburg naar Zeeland omdat zijn vrouw er een baan heeft gevonden.

Onder aan de dijk, op de plek waar de marinierskazerne zou moeten komen, kampeert Hoenderop sinds zaterdag. ,,Dit is een open uitnodiging aan de mariniers”, verklaart hij zijn actie. Hij zag vrijdag op de tv de commotie over het al dan niet doorgaan van de verplaatsing van het Korps Mariniers van Doorn naar Vlissingen. ,,Je ziet dan politici die op elkaar aan het inhakken zijn. En ik zag de beelden van de mensen hier in Vlissingen die zich als inwoners van een tweederangs provincie voelen afgeschilderd. Toen had ik zoiets van:  ‘dit kan zo toch niet’.

  1. Doordeweeks is Jeroen van de Lindeloof makelaar, in het weekend koeienboer
    PREMIUM

    Doorde­weeks is Jeroen van de Lindeloof makelaar, in het weekend koeienboer

    GRIJPSKERKE - Als zelfstandig makelaar loopt Jeroen van de Lindeloof (48) uit Grijpskerke er doordeweeks altijd keurig bij. Netjes in pak, gelakte schoenen en stropdas. Dat is hoe veel mensen hem kennen, maar Van de Lindeloof heeft ook een andere kant. In de kofferbak van zijn auto liggen standaard laarzen, klompen en oude kleren. ,,Als er een kalfje wordt geboren, moet ik zo snel mogelijk naar mijn koeien.”