Ko de Jonge bij de modellen van de kandidaat-objecten in het Kunstpark Vlissingen. De drie modellen zijn te zien in de voormalige bibliotheek 't Spui tot de verkiezing op 12 september.
Volledig scherm
PREMIUM
Ko de Jonge bij de modellen van de kandidaat-objecten in het Kunstpark Vlissingen. De drie modellen zijn te zien in de voormalige bibliotheek 't Spui tot de verkiezing op 12 september. © om

Kunst te kiezen: Kunstpark Vlissingen groeit tegen de stroom van versobering in

VLISSINGEN - Tegen de versoberingsstroom in, die van kunst en cultuur dubbeltjes- en kwartjeswerk maakt, laat een groep Vlissingse kunstenaars een beeldenpark groeien in een stuk openbaar groen. Elk jaar komt er een nieuw beeld, dat de Vlissingers mogen kiezen uit drie voorstellen. Zonder een cent overheidssubsidie.

 1. Nieuwe auto's passen niet meer in oude wijken. ‘Buren veroorzaken ongewild schade aan elkaars auto’
  PREMIUM

  Nieuwe auto's passen niet meer in oude wijken. ‘Buren veroorza­ken ongewild schade aan elkaars auto’

  MIDDELBURG - De moderne auto’s zijn te breed voor de smalle parkeervakken uit de jaren zeventig. En dus veroorzaken buren in de Middelburgse wijk Dauwendaele ongewild schade aan elkaars auto. Of ze parkeren door plaatsgebrek op ‘loze stukjes stoep’. Maar daar krijgen ze dan weer een boete voor van 104 euro. ,,Zelfs voor ons goedkope plannetje dat het probleem een beetje oplost, heeft de gemeente geen geld.”
 1. Studenten slepen elkaar door de lockdown heen: ‘Mijn huisgenoten voelen als mijn familie’
  PREMIUM
  reportage I video

  Studenten slepen elkaar door de lockdown heen: ‘Mijn huisgeno­ten voelen als mijn familie’

  Wat blijft er over van het studentenleven als de kroegen dicht zijn en je alleen colleges kunt volgen via een beeldscherm? Michelle, Veerle, Luke, Diya, Sandra, Zac en Roxane van de University College Roosevelt (UCR) maken er het beste van in hun Middelburgse studentenhuis. ,,Elke week schuiven we de banken opzij. Dan gaan we dansen.” Maar gemakkelijk is het niet. ,,Je ziet je jeugd wegglippen. In je studententijd behoor je de tijd van je leven te hebben, maar dat is het nu niet.”
 2. 1340 Ritten met dierenambulance in één jaar, van opgeknoopte kat tot dode meeuw
  PREMIUM

  1340 Ritten met dierenambu­lan­ce in één jaar, van opgeknoop­te kat tot dode meeuw

  VLISSINGEN - Een kat met een strop rond de nek, een hond met een ingeslagen kop en een explosie in een flat aan de Hogeweg waarbij meer dan tien huisdieren omkwamen. Rens van Goudswaard en Jolanda Lichtenberg van de Stichting Dierenwelzijn Walcheren hoeven geen moeite te doen om bijzondere ritten van de dierenambulance op te noemen. Die Vlissingse ambulance rijdt op 15 april precies één jaar en er zijn tot nu toe al 1340 ritten gemaakt. Maar de beide vrijwilligers geven aan dat het werk ook heel dankbaar is. ,,Bij de ontploffing in de flat hebben we ook twee honden, twee katten en een konijn kunnen redden en herenigen.”
 1. Saxofonist en percussionist Goemans: liever blind dan doof
  Play

  Saxofonist en percussio­nist Goemans: liever blind dan doof

 2. De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht
  Play

  De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht