Volledig scherm
© Thinkstock

Kunst kleurt vier Walcherse dorpen: dertiende route Midden Walcheren gestart

GRIJPSKERKE - Een buitenplaats, kerkje , tuin en molen; de dertiende Kunstroute Midden Walcheren voert de langs karakteristieke plekken in vier Walcherse dorpen.

Het getal dertien speelt een rol tijdens de Kunstroute Midden Walcheren (KCRMW) die vandaag is begonnen. In Gapinge, Grijpskerke, Serooskerke en Sint Laurens tonen in totaal 38 kunstenaars hun werk op 25 locaties.

KCRMW-bestuursvoorzitter Jaap Boon: ,,We hebben dit jaar niet echt een thema. We wilden iets rondom het getal dertien, maar zagen  geen kans dat verder uit te werken. Een aantal exposanten heeft dat wel opgepikt. Bijvoorbeeld in een stilleven van groente en fruit met dertien spruitjes.''

Nieuwe exposanten

Vorig jaar kreeg de kunstroute een nieuw bestuur. Dat wilde meer balans tussen kunst en cultuur. Dat betekent dat er ook dit jaar naast de exposities, een ruimer aanbod aan muziek, lezingen en poëzie is. Zo zijn er concertjes in de dorpskerken en de Middelburgse stadsdicht Karel Leeftink draagt samen met een zestal dichters poëzie voor in 't Munnikenhof in Grijpskerke.

De 38 kunstenaars komen niet alleen uit de vier dorpen vertelt Boon. ,,Ook uit Vlissingen, Middelburg, vlakbij Rotterdam en België bijvoorbeeld.  We hebben dit jaar twaalf nieuwe exposanten. De deelnemers exposeren in eigen atelier, tuin of op gastlocaties zoals molen en kerk. We hebben nu een intensievere samenwerking met Boerderijgalerie De Osseberg in Grijpskerke. Daar is de expositie ‘De klokken van Chagall’ te zien. In het kader daarvan geeft kunsthistorica Josée Claassen uit Delft morgenavond een lezing over het werk van Chagall, omlijst met live muziek door cellist Lou Blok en pianiste Loes Blok uit Serooskerke.

Kunstroute Midden Walcheren: vrijdag en zaterdag 11:00 – 17:00 uur; zondag 30 juli, 13:00 – 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.kcrmw.nl