Middelburg weert fietsen uit de winkelstraten om ervoor te zorgen dat winkelend publiek 1,5 meter afstand kan houden. De ondernemersvereniging zet stewards in om mensen daarop te wijzen. De LPM betwijfelt echter of het verbod rechtsgeldig is.
Volledig scherm
Middelburg weert fietsen uit de winkelstraten om ervoor te zorgen dat winkelend publiek 1,5 meter afstand kan houden. De ondernemersvereniging zet stewards in om mensen daarop te wijzen. De LPM betwijfelt echter of het verbod rechtsgeldig is. © Lex de Meester

Krijg je een boete als je de fiets toch meeneemt in de winkelstraat? LPM wil duidelijke antwoorden

MIDDELBURG - Als het verboden is om je fiets mee te nemen in de winkelstraten van Middelburg, krijg je dan een boete als je het toch doet? En hoe hoog is die boete dan? Hoe sterk staat de gemeente juridisch eigenlijk bij het ‘fietsverbod’ dat deze week is ingegaan, tussen 11.00 en 18.00 uur? 

  1. De boulevard is van iedereen: en dat maakt het juist zo lastig
    PREMIUM
    REPORTAGE I VIDEO

    De boulevard is van iedereen: en dat maakt het juist zo lastig

    Wonen aan de Vlissingse boulevard. Voor velen is het een droom, voor anderen begint het meer op een nachtmerrie te lijken. Zij zien samenscholende jongeren die alcohol drinken uit scooterkoffers, liggen wakker van scheurende auto’s en knallende motoren, ze kijken uit op overvolle prullenbakken, dealers die lachgasballonnen bijvullen en drugs verkopen. De boulevard verloedert, zeggen zij. Het is er gezellig, zeggen anderen: ‘Wij zijn ook jong geweest.’ Tijd om op onderzoek uit te gaan.