Volledig scherm
Een zeilmaker aan het oude handwerk. (archieffoto) © Oude Visserijdagen Vlissingen

Krabben vangen en met Michiel op de foto tijdens de Oude Visserijdagen Vlissingen

VLISSINGEN - Met Michiel de Ruyter op de foto? Dat kan komend weekeinde tijdens de Oude Visserijdagen rond de Michiel de Ruyter Jachthaven in Vlissingen.

De ondernemers aan de Nieuwendijk zetten samen met de vissers, het museum en Vlissingse stichtingen een gevarieerd programma neer dat vrijdag om 17.00 uur begint met speciale menu’s in de restaurants en live muziek op de podia aan de Nieuwendijk, Zeilmarkt, Arsenaalplein, De Ruyterplein en Bellamypark. Zaterdag treedt een aantal koren op, zoals het Scheldeloodsenkoor uit Vlissingen, The Chanteymen uit Roosendaal, het Koor van Tante Door uit Bergen op Zoom, 50+ koor De Zilvermeeuwen uit Vlissingen en Havenkoor Fortitudo uit Willemstad.

Mijnenvrij

Op de visserijmarkt wordt volop vis en zeegroenten aangeboden. Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen verkoopt de speciale herdenkingsvlag van 75 jaar Slag om de Schelde. Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen toont een vitrine over de samenwerking van de visserij met de Koninklijke Marine bij het mijnenvrij maken van de Westerschelde na de  Tweede Wereldoorlog.

Op de vissersmarkt zijn zaterdag vanaf 10.00 uur allerlei oude vissersambachten en oude technieken te zien, zoals zeilmaken, netten boeten, touwsplitsen en knopen. Er draait een film over de visserij van vroeger. Naast de markt liggen diverse schepen in het water, om te bekijken, te bezoeken of voor een rondvaart.

Krabbetjes

Kinderen kunnen een cursus krabbennetten maken doen om met het resultaat van hun werk zelf krabbetjes te gaan vangen in de haven, met begeleiding. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fietse, ete, praote en luustere
    PREMIUM
    STREEKTAAL

    Fietse, ete, praote en luustere

    Het ei wat moeite gekost, mè dit jaer bin’k overtuugd geraekt van een twi-tal zâken, die ‘k lang anders zag. Saemen mee m’n vrouwe bin ik noe de gelukkige bezitter van een fiets mee ondersteuning. Lang docht ik, dâ zôies niks vô mien was, ik was er nie an toe zôgezeid. M’n vrouwe en de fietsenverkoper uut Disoek ebbe me over de streep haele. Joeng en oud kunne gewoon gebruuk maeke van de moderne mogelijkheden die d’r bin op fietsgebied. Je rie waerlijk mee vee plezier en je oeft d’r echt nie lui van t’oren. Ik wete, dâ iedere vergelieking mank haet, mè vroeger hienge mien ouwers nè Goes mee openbaer vervoer. Dat kan nog, mè ik gae mee d’n auto. Nie omda’k er an toe bin!