Volledig scherm
De Sprong in Koudekerke © Google Streetview

Koudekerke slaat de handen ineen

KOUDEKERKE - Ooit had Koudekerke zijn eigen koekje, de donkerbruine Koudekerkse Mop. Nu krijgt het dorp een eigen krant de Moppenvreter, ooit de bijnaam van dorpsbewoners. 

,,Wij willen bruggen slaan. Mensen en verenigingen in het dorp samen brengen'', vertelt voorzitter Maurice Stougje van Stichting Kouderke Samen (KouS). De nieuwe club is een uitvloeisel van Serious Request Koudekerke afgelopen jaar.

KouS brengt vanaf november ook de dorpskrant de Moppenvreter uit. Stougje: ,,Zo werden Koudekerkenaren vroeger genoemd. Naar hét koekje van het dorp, de Koudekerkse mop.  Wij willen laten zien dat je samen veel verder komt. Niet alleen bij een grote actie als Serious Request. Neem de voetbalvereniging die een kantine- vrijwilliger zoekt. Dat hoeft niet  één persoon te zijn die al die uren draait. Even helpen in de tuin van de bejaarde buurman die dat niet meer kan of een arm om de schouders van iemand die het moeilijk heeft. Het kan van alles zijn. Stichting Welzijn Veere, Burenhulp, de voetbalvereniging en de scouting hebben zich al bij ons aangesloten.''

De stichting presenteert zich vrijdag 27 oktober vanaf 20.00 uur in De Sprong.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement