Volledig scherm
Schminken bij acties van Basisschool 't Klinket en Stichting Koudekerke Samen © Marieke Kesteloo

Koudekerke ruimt op

KOUDEKERKE - Basisschool 't Klinket en Stichting Koudekerke Samen sloegen afgelopen weekend de handen ineen. Op 't Klinket werden een culifair en kleding- en speelgoedbeurs gehouden. Ook waren kunstwerken te koop, gemaakt door de leerlingen. 

In de rest van Koudekerke vond voor de derde maal bric-à-brac plaats. Op 65 adressen in het dorp stalden bewoners spullen voor de deur uit, bedoeld voor verkoop. De opbrengst van de bric-à-brac was in principe voor de verkoper zelf, maar er waren ook bewoners die hun geld doneerden aan de Voedselbank en Nepal. 

De opbrengst van de activiteiten op de basisschool wordt in zijn geheel besteed aan de renovatie van het achterplein van de school. Daar moeten onder andere een insectenhotel, waterpartijen, paalhoofden, moestuintjes en natuurschilderingen komen. 

Of de samenwerking tussen dorp en school een succes was, kon de organisatie nog niet zeggen. De opkomst van de bric-à-brac trok in ieder geval minder bekijks dan eerdere jaren. Dat had waarschijnlijk te maken met andere rommelmarkten in de omgeving. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement