Volledig scherm
Team Koudekerke 4 na hun winst © Martijn Minderhoud

Koudekerke 4 sterkste bij derde klas

BIGGEKERKE -  Dertien drietallen streden zaterdag in Biggekerke om twee promotieplaatsen naar de Tweede klas, tijdens de derde klas wedstrijd ringrijden. Spanning tot de laatste beurt en uiteindelijk was het Koudekerke 4 die kampioen werd. Koudekerke 4, bestaande uit Lizzy van Tatenhove (23 ringen), Michel Paauwe (23 ringen) en David van de Voorde (27 ringen), promoveerden, met 73 ringen, naar de 2e klas.

De Biggekerkse Ringrijdersvereniging had het goed geregeld. Het drietal van Koudekerke dat in een felle strijd, met Gapinge 7, in de laatste beurt het kampioenschap veilig stelde, presteerde in Biggekerke onder deze omstandigheden het beste. Al vrij snel werd duidelijk dat deze twee drietallen zouden promoveren. Met 4 en 5 ringen voorsprong op de nummer 3 hadden ze een behoorlijk veilige marge.

Onderin was het spannender. Nieuwland 3 degradeerde met 57 ringen, maar de andere degradant moest via een kamp bepaald worden. Zoutelande 2 en Zuid-Beveland 4 staken beiden 58 ringen en uiteindelijk was het Zuid-Beveland die ook volgend jaar in de 3e klas de kunsten mag vertonen.

In de strijd om het Persoonlijk Kampioenschap was David van de Voorde de sterkste. Hij stak als enige 27 ringen en Johnny Louwerse werd persoonlijk reservekampioen met 26 ringen. Hij was in de kamp te sterk voor Wilko Francke en Ilona Janse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement