Nieuwe damwanden worden ingetrild in het Dok voor de nieuwe Dokbrug. De tijdelijke Koningsbrug werd daar voor even terzijde gelegd op een ponton. Er wordt het hele weekeinde doorgewerkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwe damwanden worden ingetrild in het Dok voor de nieuwe Dokbrug. De tijdelijke Koningsbrug werd daar voor even terzijde gelegd op een ponton. Er wordt het hele weekeinde doorgewerkt. © Lex de Meester

Koppijn voor de omwonenden, maar het non-stop werk aan het Dok ligt op schema

VIDEOVLISSINGEN - Opgesloten zitten in je huis terwijl voor je deur een marathon damwanden intrillen gaande is: een recept voor koppijn. Renata Oosterveen en buurvrouw Karin Jongman zitten aan de Koudenhoek eerste rang bij de herstelwerken aan het Dok en dat is geen pretje als je door de coronamaatregelen je huis niet uit mag.

Van vrijdagavond tot maandagmorgen 6.00 uur worden de kades van het Dok versterkt in voorbereiding op de komst van de nieuwe Dokbrug. De Koningsbrug moest daarvoor even terzijde worden gelegd op een ponton. Dat betekent dat de bewoners van het Eiland en het Centrum alleen via het Bellamypark de stad uit kunnen mocht dat nodig zijn, net als vroeger, voordat Damen/Schelde het Scheldekwartier over had gedragen.