Volledig scherm
© Buttinge Beurs

Koopjesjagers weten de Buttinge Beurs te vinden

videoBUTTINGE - Ruim voor negenen posteren de eerste koopjesjagers zich al voor de deuren van de Buttinge Beurs. Om klokslag negen uur gaan die open. De inmiddels flink aangezwollen groep belangstellenden dromt zich een weg naar binnen in de tot winkel omgetoverde landbouwschuur en storten zich op de tweedehands kleding en speelgoed. 

De doorgaans verlaten Frederik Barbarossaweg staat inmiddels vol met geparkeerde auto's terwijl een verkeersregelaar zijn best doet om alles in goede banen te leiden.

Het is het begin van alweer de achtste Buttinge Beurs, die in de afgelopen jaren een trouwe groep kopers heeft opgebouwd. Sinds 2012 weten vooral veel moeders het evenement te vinden. Tweedehands kinder- en dameskleding en speelgoed worden er immers voor een prikkie te koop aangeboden. 

De beurs is een initiatief van Sandra Vos. Samen met een groep vrijwilligers zamelt zij de weken voorafgaand aan de beurs de spullen in en stalt alles twee dagen uit in de landbouwschuur aan de Middelburgseweg. De beurs is op vrijdag 7 april nog geopend tot 20.00 uur en op zaterdag 8 april van 9.00 uur tot 13.00 uur.