Koninklijke Horeca geeft een duidelijke waarschuwing aan het Veerse college van burgemeester en wethouders.
Volledig scherm
PREMIUM
Koninklijke Horeca geeft een duidelijke waarschuwing aan het Veerse college van burgemeester en wethouders. © ED

Koninklijke Horeca waarschuwt: ‘geen verhoging toeristenbelasting in Veere’

ZOUTELANDE - We gaan als ondernemers in de gemeente Veere geen verhoging van de toeristenbelasting of verschillende tarieven accepteren. Die duidelijke boodschap geeft Michel Kloeg van Koninklijke Horeca Nederland aan het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Veere.

Kloeg reageert daarmee op de plannen van de coalitie van CDA, DTV en PvdA/GL, die vorige week het nieuwe collegeprogramma presenteerde. De coalitie kondigde toen aan dat ze voor de toeristenbelasting verschillende tarieven wil invoeren, omdat dat rechtvaardiger zou zijn. In dat geval betaalt een kampeerder minder dan een hotelgast. Over een verhoging van het tarief staats niets in het programma. Maar ondernemers houden daar wel rekening mee, omdat CDA en PvdA/GL vaker hebben aangegeven dat de heffing omhoog kan.

  1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
    PREMIUM
    reportage

    Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

    ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.