Volledig scherm
Jette Klijnsma © ANP

Klijnsma gelden voor kansarme kinderen op aan Vlissings armoedebeleid

VLISSINGEN - De tonnen extra die Vlissingen krijgt voor de armoedebestrijding onder kinderen (Klijnsma gelden) komen niet of nauwelijks ten goede aan de kansarme jeugd.

Van de 242.000 euro die Vlissingen dit jaar aan Klijnsma gelden krijgt, is slechts  een kleine 35 mille rechtstreeks ten goede gekomen aan jongeren, melden B en W in antwoord op vragen van de PvdA. Voor 30.150 euro nam Vlissingen deel aan het jeugdcultuurfonds en besteedde ze 4400 euro aan Dina schrijft..., 'een tijdschrift voor en door minima'. 

De rest van de extra bijdragen - die Vlissingen krijgt, omdat voormalig staatssecretaris Jette Klijnsma eind vorig jaar honderd miljoen vrijmaakte om armoede onder kinderen te bestrijden - verdwijnt in de gemeentelijke pot 'armoedebeleid'. Ook de twee komende jaren gaat bijna een half miljoen aan Klijnsma geld rechtstreeks naar bestrijding van tekorten op regelingen voor het armoedebeleid.

Ter verdediging voert het college aan dat het 'Kindpakket' onder het armoedebeleid valt, zodat ook arme kinderen van het beleid profiteren. Er is geen ruimte in het gemeentelijk beleid om extra leuke dingen voor arme kinderen te doen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement