Volledig scherm
Kindercentrum Windorgel © Kindercentrum Windorgel

Kindjes Windorgel naar De Tuimelaar

VLISSINGEN - De bezoekers van kindercentrum Windorgel zijn tot en met het eind van de week te gast bij kindercentrum De Tuimelaar elders in Vlissingen. Het werd maandag te warm in de slaapkamertjes in gebouw De Combinatie, waarin Windorgel is gehuisvest.

In de kamers met baby- en peuterbedjes werd het maandag warmer dan 25 graden, de norm voor kinderdagverblijven. Mobiele airconditioningsapparaten brengen soms verkoeling, maar in De Combinatie is dat niet mogelijk. Dus verhuisden de kinderen van Windorgel aan het Pablo Picassoplein naar De Tuimelaar aan de Alexander Gogelweg.

Quote

In de Tuimelaar is een lokaal vrijgemaakt om kinderen van Windorgel op te vangen.

Marieke Poortvliet, woordvoerster KOW

,,Ouders zijn ingelicht dat, vanwege de weersomstandigheden, hun kinderen tot het eind van de week bij De Tuimelaar blijven", meldt woordvoerster Marieke Poortvliet van Kinderopvang Walcheren (KOW), de organisatie waaronder beide kindercentra onder vallen. Andere kindercentra kampen minder met warmte-overlast, omdat zij airconditioning hebben dan wel mobiele verkoelers kunnen inzetten.

Bij de ook in de Combinatie gevestigde basisschool Het Vlot waren de problemen maandag te overzien. Mede doordat de meeste kinderen op schoolreis waren, was instelling van een tropenrooster nog niet nodig.