Volledig scherm
Locoburgemeester Carla Doorn helpt de kinderen van de Cypressenhof met het ontbijt. © Ruben Oreel

Kinderen verzorgen ontbijtje voor Walcherse (loco)burgemeesters

MIDDELBURG - Leerlingen van groep 6B van de Cypressenhof verzorgden vanochtend in het stadskantoor het ontbijt voor de Middelburgse locoburgemeester Carla Doorn. Dat gebeurde ook in Vlissingen en Domburg waar scholieren een ontbijtje verorberden met de burgemeesters van Vlissingen en Veere.

Het is de week van het Nationaal Schoolontbijt. Het thema voor dit jaar is: Neem de tijd voor je ontbijt. Carla Doorn onderstreept ook dat het belangrijk is elke dag goed te ontbijten en daar de tijd voor te nemen. Aan het einde betaalde ze symbolisch voor haar ontbijt met een donatie aan Het Vergeten Kind. Dat is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. 

Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in de maatschappij. De leerlingen uit groep 6b nemen de cheque van 75.00 euro in ontvangst. Rob van der Zwaag (Veere) gaf een cheque van maar liefst 250 euro nadat hij samen met leerlingen van De Golfslag had ontbeten. 

Het burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het zeventiende jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.