Volledig scherm
Het logo voor 'Van bezetting tot vrijheid', © PR

Kinderen herdenken bevrijding Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER – Kinderen van de groepen 7 en 8 van basisschool De Goede Polder uit Vrouwenpolder bezochten donderdagmiddag enkele bunkers die bij hun dorp staan. Daar kregen ze een rondleiding en werd verteld over de heftige strijd 74 jaar geleden om Walcheren te bevrijden. 

In de ochtenduren bezochten de scholieren het bevrijdingsmonument aan de Fort den Haakweg waar de bevrijding werd herdacht. Daar werden ze toegesproken door burgemeester Rob van der Zwaag, legden ze bloemen en zongen ze het Zeeuws Volkslied. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen gezamenlijk Walchers zorgloket

    Geen gezamen­lijk Walchers zorgloket

    DOMBURG – Er komt geen nieuw gezamenlijk Walchers zorgloket. De Vlissingse wethouder Albert Vader liet dat dinsdagavond duidelijk weten tijdens een bijeenkomst van de Walcherse raadsleden. Hij stelde klip en klaar dat de afgelopen jaren Vlissingen tot twee maal toe onaangenaam werd verrast door de buurgemeenten toen eerst Middelburg en daarna Veere voor een eigen weg koos rondom het zorgloket Porthos. ,,Als je zegt dat je wil samenwerken, moet je dat ook doen”, aldus Vader. Volgens hem is de afgelopen jaren gebleken dat samenwerken toch wel heel ingewikkeld is.