Volledig scherm
De molen van Meliskerke. © Wikipedia

Kinderen geven molen Meliskerke een naam

MELISKERKE - ‘Meliskerke; naamloze molen, rondleiding’ stond jarenlang in het programma van de landelijke Molendagen. Dat is nu verleden tijd. De trots van het dorp krijgt eindelijk een naam: ‘Korenhoop’.

De naam is verzonnen door leerlingen van de Boaz-bassischool in het dorp. De stenen grondzeiler heeft, voor zover bekend, nooit een naam gehad. Dat geldt overigens ook voor de molen die in Zoutelande staat.
De Meliskerkse korenmolen kreeg in 2014 een ingrijpende opknapbeurt. De restauratie van romp en onderdelen vergde vijf maanden. De klus kostte de gemeente 88.000 euro. Bij de ingebruikstelling na de opknapbeurt in 2014 waren leerlingen van de school uitgenodigd. Het viel hen op dat de dorpsmolen geen naam had. De kinderen kwamen tot de naam Korenhoop; een samentrekking van korenmolen en Hoop, de achternaam van de vrijwillig molenaar die de molen nu draait.
burgemeester en wethouders van Veere willen die naam nu vastleggen en laten opnemen in de molendatabase.

  1. ‘Ze vonden me altijd al jongensachtig’: Zeger vertelde zijn klas dat hij een transjongen is
    PREMIUM
    Video | Poll

    ‘Ze vonden me altijd al jongensach­tig’: Zeger vertelde zijn klas dat hij een transjon­gen is

    GOES – Paarse Vrijdag heeft het leven van Zeger Teunissen (15) uit Zierikzee veranderd. Twee jaar geleden hielp hij mee met activiteiten op zijn school, het Ostrea Lyceum in Goes. Toen nog als meisje. ,,Ik wilde andere leerlingen helpen, zodat ze zichzelf konden zijn. Na die dag had ik een gesprek met mijn moeder. Zij vroeg waarom ik nou zo graag wilde helpen. En toen viel het kwartje. Eigenlijk wilde ik mezelf kunnen zijn: ik ben een jongen. Dat was een beginpunt.”