Coördinator Marja Crucq en voorzitter Daniël van der Meer van de Speelgoedbank Zeeland vullen speelgoed aan in de winkel Second Chance in de Lange Zelke in Vlissingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Coördinator Marja Crucq en voorzitter Daniël van der Meer van de Speelgoedbank Zeeland vullen speelgoed aan in de winkel Second Chance in de Lange Zelke in Vlissingen. © Dirk Jan Gjeltema

Kinderen de dupe van geruzie over geld tussen Speelgoedbank en Kledingbank

VLISSINGEN - Aan tweedehands speelgoed voor arme kinderen heeft de Speelgoedbank Zeeland geen gebrek. De vraag is alleen hoe het bij de kinderen komt, want de samenwerking tussen partijen loopt gevaar door onenigheid over geld.

De afgelopen jaren verliep de uitgifte van speelgoed via Kledingbank Zeeland. Die geeft kleding aan arme gezinnen en deed daar uit naam van de Speelgoedbank ook speelgoed bij voor de kinderen. Dat gebeurde in Middelburg, Reimerswaal en Terneuzen. Maar die samenwerking is onlangs gestopt. In ieder geval voorlopig. Aanleiding is onenigheid over geld van de gemeente Reimerswaal.

Daniël van der Meer slaakt een zucht. De voorzitter van de Speelgoedbank Zeeland ziet het somber in. ,,De winkel die we hier in Vlissingen hebben en waar we goed speelgoed verkopen, staat ten dienste van de uitgifte van speelgoed aan arme kinderen. Maar als die uitgifte wegvalt, wat is dan ons bestaansrecht nog?”