Volledig scherm
PREMIUM
Coördinator Marja Crucq en voorzitter Daniël van der Meer van de Speelgoedbank Zeeland vullen speelgoed aan in de winkel Second Chance in de Lange Zelke in Vlissingen. © Dirk Jan Gjeltema

Kinderen de dupe van geruzie over geld tussen Speelgoedbank en Kledingbank

VLISSINGEN - Aan tweedehands speelgoed voor arme kinderen heeft de Speelgoedbank Zeeland geen gebrek. De vraag is alleen hoe het bij de kinderen komt, want de samenwerking tussen partijen loopt gevaar door onenigheid over geld.

De afgelopen jaren verliep de uitgifte van speelgoed via Kledingbank Zeeland. Die geeft kleding aan arme gezinnen en deed daar uit naam van de Speelgoedbank ook speelgoed bij voor de kinderen. Dat gebeurde in Middelburg, Reimerswaal en Terneuzen. Maar die samenwerking is onlangs gestopt. In ieder geval voorlopig. Aanleiding is onenigheid over geld van de gemeente Reimerswaal.

Daniël van der Meer slaakt een zucht. De voorzitter van de Speelgoedbank Zeeland ziet het somber in. ,,De winkel die we hier in Vlissingen hebben en waar we goed speelgoed verkopen, staat ten dienste van de uitgifte van speelgoed aan arme kinderen. Maar als die uitgifte wegvalt, wat is dan ons bestaansrecht nog?”

 1. VVD over crisis Veere: ‘Niet eerst praten, direct scheiden’
  PREMIUM

  VVD over crisis Veere: ‘Niet eerst praten, direct scheiden’

  BIGGEKERKE - Het begon met een appje met allemaal hoofdletters. Vanaf dat moment verliep de woensdag voor de Veerse VVD-fractievoorzitter Marin van den Berge totaal anders dan gepland. Ze belandde vanaf dat moment in een soort rollercoaster van het ene crisisoverleg naar het andere. Want tot haar stomme verbazing trok die ochtend de fractie van DTV per mail de stekker uit het dagelijks gemeentebestuur. ,,Niet eerst praten, maar direct scheiden.”
 2. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.
 3. Scout Neeltje uit Middelburg viert Baden Powelldag; op kamp gaan vindt ze het allerleukst
  PREMIUM

  Scout Neeltje uit Middelburg viert Baden Powelldag; op kamp gaan vindt ze het aller­leukst

  MIDDELBURG - Scouting is hartstikke leuk, zegt de achtjarige Neeltje als ze zaterdag samen met drie andere scouts van de Gouden Cirkel op de Markt in Middelburg probeert te lopen op ski’s. Vandaag vieren zij en haar scoutingvrienden de geboortedag van oprichter Baden Powell. De Middelburgse vindt vooral het op kamp gaan en dan samen slapen in een tent ontzettend leuk. Ze vertelt dat het dan soms moeilijk is in slaap te vallen omdat er zoveel te vertellen is.